Sepeti Görüntüle

Hakkımızda

Ben Salih Bektaş.

Bazılarınız beni ve Seamoss ile tanışma hikayemi zaten duymuş olabilirsiniz.

Seamoss’un keşfi, 1850’li yıllarda İrlanda’da yaşanan büyük kıtlık dönemine dayanıyor. İnsanlar, açlık karşısında denizden çıkardıkları bu yosunu tüketmeye başlıyor.

Günümüzde, işlenmiş ve paketli gıda tüketiminin yükseldiği bir dünyada, gelişmiş ülkeler bağırsağın önemini yeniden keşfetmeye başladı. Oysa binlerce yıl önce tıbbın babası Hipokrat, “Bütün hastalıklar bağırsakta başlar” diyerek bu gerçeği işaret etmişti. 2010’lu yıllarda bu farkındalık yeniden canlanmaya başladı.

Bugün biz, Seamoss’u Türkiye’ye getiren ilk organizasyon olmanın gururunu yaşıyoruz. İnsanları bu işlenmemiş süper gıda ile tanıştırmak ve onların günlük yaşamlarına bir dokunuş katmak bizim en büyük motivasyon kaynağımız.